IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart предлага 4,2 млрд. долара за южноафриканска верига магазини

Сделката ще прибави към портфолиото на Wal-Mart 290 магазина в 13 африкански страни

11:50 | 27.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Wal-Mart предлага 4,2 млрд. долара за южноафриканска верига магазини

Щатската верига магазини за продажби на дребно Wal-Mart Stores, която е най-голямата в света в сектора, планира да купи най-голямата южноафриканска верига за продажба на едро на храни и стоки за общо потребление Massmart Holdings за 29,8 млрд. ранда (4,2 млрд. долара), предаде Bloomberg.

Сделката ще прибави към портфолиото на Wal-Mart 290 магазина в 13 африкански страни.

В Massmart са получили необвързваща оферта от Wal-Mart, която може да доведе до предложение за купуване на компанията за 148 ранда на акция в брой. Това е с близо 10% повече от цената на затваряне на акциите на 23 септември, когато е бил последният им ден на търговия.

Южна Африка, която е най-голямата икономика на континента, представлява платформа за експанзия в Африка, е посочил Анди Бонд, изпълнителен вицепрезидент на Wal-Mart. Той е добавил, че Южна Африка има атрактивна пазарна динамика, благоприятни демографски тенденции и растяща икономика.

Massmart отчете 7% спад на печалбата си за годината до 27 юни заради загубата на работни места вследствие на рецесията, която е ограничила потребителските разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още